top of page

Van het donker van mijn Nachtmerries naar het innerlijk vuur in mij

Wanneer ik terugdenk, heeft slaap altijd al een bijzondere rol in mijn leven gespeeld.

Als kind vond ik het niet fijn om alleen te slapen.


slaapcoach Cheryl Műller
Cheryl Müller

Toen ik 7 was maakte ik een periode mee van ruim een maand waarin ik bijna elke avond nachtmerries had. Iedere ochtend ging ik huilend naar school. Ik kan mij nog zo herinneren dat de schooldirecteur bij ons in de klas kwam en dan zei: "Goh, is ze weer aan het huilen?". In dezelfde periode was mijn vader voor trainingen en werkafspraken in het buitenland. Het gemis dat ik toen voelde, uitte zich overduidelijk via nachtmerries in mijn slaap. Tot de dag van vandaag kan ik mij sommige van deze nachtmerries herinneren.


Nachtmerries, Slapeloosheid en slaapwandelen

Naast nachtmerries heb ik ook geslaapwandeld als kind, heb ik een periode van slapeloosheid ervaren in mijn eerste baan en heb ik mijn portie slaaptekort gehad toen mijn man en ik ouders werden van onze dochter Emily, alweer bijna 11 jaar geleden.


Maar wie ben ik?

Ik ben Cheryl Müller, geboren en opgegroeid in Suriname. Op mijn 17e, na het afronden van de middelbare school, ben ik geëmigreerd naar Nederland om bedrijfseconomie te studeren. Nadat ik bij verschillende bedrijven heb gewerkt, vaak in functies binnen Human Resources, besloot ik in 2020 na een reorganisatie mijn loopbaan in het bedrijfsleven te beëindigen.


Ik raakte geïnspireerd en er ontwaakte een vlam in mij

Gezondheid en welzijn hebben mij altijd enorm geïnteresseerd en ook in mijn vrije tijd luisterde ik veel naar podcasts hierover. Dit is trouwens nog steeds het geval. Zo hoorde ik op een dag een podcast waarin Matthew Walker, een onderzoeker en hoogleraar neurowetenschappen, geïnterviewd werd over zijn boek ‘Why we sleep’. Ik had nooit eerder bedacht dat slaap zó belangrijk was. En omdat ik geïnspireerd raakte, ben ik zijn boek gaan lezen om meer over dit fascinerende onderwerp te leren. Toen ik eenmaal het boek aan het lezen was, ontwaakte er een vlam in mij, mijn innerlijk vuur. Ik moest deze informatie met anderen gaan delen. En zo begon mijn slaapavontuur als ondernemer. 

Via opleidingen, workshops en trainingen heb ik mij toen laten omscholen naar slaapcoach.


"Ik had nooit eerder bedacht dat slaap zó belangrijk was."

 

De afstand heb ik zo intens gevoeld..

Twee en een half jaar geleden, midden in de Corona periode, kregen we het verdrietige nieuws dat mijn vader vrij plotseling was overleden. Hij en ik hadden een hele goede band. In de 28 jaar dat ik in Nederland woon, heb ik nog nooit eerder de afstand met Suriname zo intens gevoeld als toen die dag in oktober. Wat voor mij het moeilijkst was, was dat mijn relatie met mijn pa in één keer werd verbroken. Geen laatste gesprek meer, geen afscheid en geen laatste knuffel meer.


Slaapapneu staat bekend als een stille moordenaar

Mijn vader had overgewicht en ik had al langer het vermoeden dat hij leed aan slaapapneu. Slaapapneu is een aandoening waarbij de ademhaling tijdens de slaap regelmatig hapert of zelfs even stopt. Twee jaar voor zijn overlijden heeft hij op mijn aanraden een slaapapneu test ondergaan, waaruit bleek dat hij een verhoogd risico liep. Dit heeft hij toen met zijn huisarts besproken, maar zij vond verdere onderzoeken niet nodig. Slaapapneu staat bekend als een stille moordenaar. Toen mijn vader, die op dat moment besmet was met het coronavirus, zo plotseling overleed, bleef ik achter met de gedachte dat de doodsoorzaak wellicht slaapapneu was.

 

Na een periode van rouw richtte ik mijn bedrijf Revitalizzze op in april 2022 en startte ik als slaapcoach. Ik heb van heel dichtbij meegemaakt hoe het voelt om een dierbare kwijt te raken, of het uiteindelijk veroorzaakt werd door slaapapneu of niet. Zijn laatste jaar sliep hij slecht en vertoonde hij symptomen die rijmden met deze aandoening.  


"Ik heb van heel dichtbij meegemaakt hoe het voelt om een dierbare kwijt te raken"

Een samenleving waar moeders uitgerust en veerkrachtig zijn, dit is mijn missie

Slaap zie ik als een van de belangrijkste pijlers van onze gezondheid. Je kunt nog zo gezond eten en bewegen, maar als je niet goed slaapt zul je niet het maximale hieruit halen.

 

Mijn missie om vrouwen en vooral moeders te helpen, is omdat ik moeders zie als de rots van hun gezin. Wanneer een moeder goed in haar vel zit, verspreidt dit als een olievlek naar haar gezin en zelfs daarbuiten. Ik ben er sterk van overtuigd dat goed voor jezelf zorgen niet betekent dat je alles ook zelf moet doen. Integendeel, ik zie het als een teken van kracht wanneer een vrouw hulp durft te vragen.


"Ik zie het als een teken van kracht wanneer een vrouw hulp durft te vragen."

 

Van jongs af aan vertel ik mijn dochter regelmatig dat wanneer ik goed voor mijzelf zorg, ik ook goed voor haar kan zorgen. Stel je eens voor hoe het zou zijn in een samenleving waarin moeders uitgerust en veerkrachtig zijn, en hoe dit een positieve invloed heeft op hun omgeving. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan een mooiere samenleving.


Liefs,

CherylJe kunt Cheryl ook volgen op

LinkedIn: Cheryl MullerLieve Cheryl dankjewel voor het delen van jouw verhaal waar je ervaringen hebt meegemaakt in je leven die je hebt kunnen omkeren naar jouw missie en deze op de wereld hebt gezet, het delen van jouw verhaal zal veel vrouwen inspiratie geven en motiveren om bepaalde ervaringen in je leven ook om te kunnen zetten naar iets wat betekenis geeft in het leven. Strong & Beautiful Soul, een mooiere samenleving ga je zeker bereiken met al het moois wat je neerzet 💖


Lieve groet,

Angelic

founder of Strong Women Brave Souls 


105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page