top of page

Overwinnen van Postnatale Depressie: Mijn Reis van Innerlijke strijd naar zelfliefde

Bijgewerkt op: 24 mei

Een dichte kast ziet er, aan de buitenkant, netjes uit. Je kunt er veel in kwijt en niemand ziet hoe vol het zit. Tot het niet meer gaat. De kast kan niet meer dicht. Je kunt niets meer verbergen.

postnatale depressie, zelfliefde, innerlijke demonen
Chantal de Bruin

Als mijn innerlijke wereld een kast was, kreeg ik het niet meer geordend of eigenlijk niet meer weggestopt.


Er lag teveel in.


In een mensenleven maken we veel mee. Het zijn mooie momenten, verschrikkelijke momenten en alles daar tussenin.


Zonder in detail te treden, wil ik je vertellen dat wat je meemaakt, je kan vormen. Je kan een overlevingsstrategie (onbewust) hebben bedacht om door te kunnen gaan. Dat is wat ik gedaan heb. Dit is in mijn jonge kinderjaren ontstaan. Een trauma en overtuigingen waren in die tijd geboren. Ik had ze in stand gehouden en laten groeien tot monsters in een kast. Die kast hield ik stevig dicht.


Ik voelde me anders en totaal afwijkend van alle anderen.

Ik cijferde mij weg, begreep het niet en zocht het bij mezelf. Ik was het niet waard, was een belemmerende gedachte.

Uiteindelijk had ik maskers gevonden.

Die kon ik opzetten om makkelijker door te gaan. Om niet op te vallen zodat niemand me pijn kon doen. Ik verborg hoe ik mij voelde of zelfs hoe ik werkelijk dacht. Het hielp mij om verder te komen in een wereld die een “tikkeltje” harder was dan ik zelf.


Tot het niet meer ging.


"Ik verborg hoe ik mij voelde of zelfs hoe ik werkelijk dacht."


Postnatale depressie en hardnekkige donderwolken

Dit gebeurde na de geboorte van ons eerste kind. Een postnatale depressie had hardnekkige donderwolken gecreëerd.


Niks geen roze wolk.


Een huilbaby die niets liever wilde dan bij mama zijn.

Slapen was er nauwelijks bij. Het was zwaar. Het huilen klonk hard in mijn oren. Mijn lichaam deed er pijn van. Uitputting, angst, liefde, kwetsbaarheid, schaamte, doorgaan en doorgaan. Het at mij stukje bij beetje op. Dit liet ik aan niemand zien. Alleen mijn man wist hoe ik mij werkelijk voelde.


Door niets te delen voelde ik mij alleen.


De wereld draaide maar door en iedere keer moest ik naar mijn eigen realiteit. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel en perfectie lagen hoog in alle rollen die ik had. Maar mijn gevoelswereld lag op zijn kop en overhoop.


Het was een infarct in mijn doen en laten zoals ik altijd gewend was. Ik kon niet meer en verloor het laatste stukje van mezelf.

En toch ben dankbaar dat het gebeurde.


"Het was een infarct in mijn doen en laten zoals ik altijd gewend was."


De kast met monsters opengebroken

De situatie waarin ik verkeerde dwong mij om naar mezelf te kijken. Dit bleek een begin. Na hulp en inzicht kon ik verder opkrabbelen en doorgaan. Tot vijf maanden na de geboorte van ons tweede kind. Het gebeurde weer. Een zware depressie waarin alle alarmbellen afgingen en ik alles aangreep om eruit te komen. De kast met monsters heb ik samen met hulp opengebroken.


Overtuigingen en trauma waren stevig in mij verankert. Het was tijd om liefdevol te helen.

Vastlopen brengt je tot stilstand en heeft mij aangezet tot inkeer. Waarom overkwam mij dit? Het opende een reis in mij. Het werd een ontdekkingsreis met tal van schatten die ik koester. Zelfs de minder fijne. Het is levenservaring waardoor jij jezelf en het leven nog beter gaat kennen en begrijpen. Je gaat leven vanuit je essentie in liefdevolle harmonie met jezelf.


"Overtuigingen en trauma waren stevig in mij verankert."


Houden van wie ik ben & mijn liefde delen

Het leven bracht mij naar mijn kern en ben gaan houden van wie ik ben. Het was tijd om mezelf te laten zien en mijn liefde te delen. Hierdoor is Freyja Gems ontstaan.


Ik ben Chantal de Bruin en samen met mijn man eigenaar van Freyja Gems. Een edelstenen webshop & more met ontmoetings- en bezichtigingsruimte.


Mijn gehele zijn, creativiteit, intuïtie en hooggevoeligheid heb ik gebundeld in Freyja Gems. Van mooie zuivere kristallen tot handgemaakte edelsteenkaarsen, schilderijen en zoveel meer.              


Ik mag zijn wie ik ben en dat uitdragen.

Liefde doorgeven en blijven groeien.  


"Het was tijd om mezelf te laten zien en mijn liefde te delen."


Je kunt Chantal ook volgen opLieve Chantal dankjewel voor het delen van jouw prachtige verhaal. Jouw moed om je kwetsbaar op te stellen en je levenservaringen te transformeren naar een inspirerende missie, raakt mij diep. De liefde voor jezelf die je hebt gevonden en nu samen met jouw man uitstraalt via jullie edelstenen webshop, is echt het bewijs van groei en kracht.

Jouw reis en de kracht waarmee je je verhaal deelt, zullen ongetwijfeld vele vrouwen inspireren en motiveren. Jij laat zien dat het mogelijk is om moeilijke ervaringen om te zetten in iets van betekenis.


Strong & Beautiful Soul, jouw inzet en de liefde die je verspreidt zal echt velen raken. Bedankt voor wie je bent en wat je doet💖


Lieve groet,

Angelic

founder of Strong Women Brave Souls


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page