top of page

Hoe veel Stress jouw vrede van vandaag weg kan nemen..

Bijgewerkt op: 17 okt. 2023

Het is soms te gemakkelijk om te blijven hangen in het verleden en de stress van weken, zelfs maanden of jaren geleden mee te nemen in het heden. Het is echter wel belangrijk om te onthouden dat deze stress een illusie is en geen waarheid..


stress vrij leven, burn out, stress

Want wanneer je deze stress nu weer toelaat in je mind, creëer je een onechte realiteit die je alleen maar nog meer angst en spanning zal geven.

Om deze mindset reset te bereiken, zul je je echt moeten concentreren op het heden en niet op het verleden. Dit kan best wel moeilijk zijn, vooral als je gewend bent om je te concentreren op de problemen en uitdagingen die je in het verleden hebt gehad.


Je zult je wel moeten realiseren dat je verleden je niet hoeft te definiëren. Het is slechts een ervaring die je heeft gevormd tot wie je nu bent.


Als je je concentreert op het heden, kan je jezelf richten op wat er nu gebeurt en hoe je het beste kan omgaan met eventuele uitdagingen die zich voordoen. Je kan je richten op het nemen van actie en het nemen van positieve stappen om je leven te verbeteren, in plaats van je zorgen te maken over wat er in het verleden is gebeurd.


Door bewust te zijn van het heden, kan je bewust worden van je gedachten en emoties en deze ook erkennen zonder te oordelen. Je kunt je concentreren op je ademhaling en je lichaam en geest hierdoor kalmeren. Hierdoor versterk je je mind en je vermogen om in het heden te blijven en je niet te laten meeslepen door oude stress.


Kortom, het is belangrijk om je te concentreren op het heden en je niet te laten beïnvloeden door oude stress en zorgen. Door je mind te trainen om in het nu te blijven, kan je een gevoel van rust en vrede vinden en je vermogen vergroten om met eventuele uitdagingen om te gaan die zich in je leven voordoen. Dit is de ware kracht van de mindset reset!


Een effectieve manier om emotionele stress te verminderen en je geest te trainen om in het nu te blijven, is door middel van bijvoorbeeld een mindfulness-meditatie.


Hier is een korte meditatieoefening die je kunt proberen:


Mindfulness Ademhalingsoefening:


  1. Zoek een rustige plek: Zoek een stille en comfortabele plek waar je even kunt zitten of liggen zonder gestoord te worden.

  2. Neem een comfortabele houding aan: Zit of lig in een comfortabele positie. Leg je handen op je schoot of leg een hand op je hart en een hand op je buik.

  3. Focus op je ademhaling: Sluit je ogen en breng je aandacht naar je ademhaling. Voel hoe je adem in en uit stroomt. Let op de sensatie van de lucht die je neusgaten in- en uitstroomt.

  4. Tel je ademhalingen: Tel elke ademhaling. Adem in, en zeg in jezelf "één". Adem uit, en zeg in jezelf "twee". Ga door tot je tien ademhalingen hebt geteld. Als je merkt dat je gedachten afdwalen, breng dan rustig je aandacht terug naar je ademhaling en begin opnieuw met tellen.

  5. Wees vriendelijk voor jezelf: Als je merkt dat je oordeelt over je gedachten of jezelf bekritiseert, breng dan vriendelijkheid in je innerlijke dialoog. Accepteer dat het normaal is dat gedachten komen en gaan. Laat ze voorbij drijven als wolken aan de hemel.

  6. Eindig met een positieve noot: Neem even de tijd om jezelf te waarderen voor deze oefening. Open dan rustig je ogen en neem de rust en kalmte die je hebt ervaren met je mee de rest van de dag in.

Het regelmatig beoefenen van deze mindfulness-ademhalingsoefening kan je helpen om je stressniveau te verminderen, emotionele stabiliteit op te bouwen en je te helpen bij het omgaan met uitdagingen in het leven.


Hoe vaker je oefent, hoe beter je zult worden in het vasthouden van dat gevoel van rust en vrede, zelfs in stressvolle situaties.


Ik hoop dat je hier wat aan hebt, ontdek op deze website ook wat we je nog meer kunnen aanbieden, voor nu een hele fijne dag!


Lieve groet,

Angelic126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page