top of page

Hoe kun je je energie verhogen wanneer je je somber voelt?

Bijgewerkt op: 17 okt. 2023

Het is normaal om af en toe een somber gevoel te ervaren. Het kan soms moeilijk zijn om eruit te komen en het gevoel van hopeloosheid kan je dan echt tegenhouden om vooruitgang te boeken, je elke dag somber voelen kan dan een hele zware last zijn.

Het kan je energie uitputten en je belemmeren om de dingen te doen die je graag wilt doen. Maar er zijn manieren om je energie te verhogen en je somberheid te verminderen.


energie verhogen wanneer je je somber voelt

Een van de eerste stappen is om te zorgen voor voldoende slaap en rust. Een goede nachtrust kan wonderen doen voor je energieniveau en stemming. Zorg ervoor dat je voldoende slaapt en wanneer het kan probeer dan zelfs in de middag een dutje te doen om je lichaam in een gezonde staat te brengen, dutjes zijn heel goed voor je, het verhoogt ook je productiviteit en daarmee dus ook je energie!


Een andere manier om je energie te verhogen, is door regelmatig te bewegen.

Beweging stimuleert de aanmaak van endorfine en serotonine, wat kan helpen om je stemming te verbeteren en je energie te verhogen. Je hoeft niet per se naar de sportschool te gaan, een wandeling of fietstocht kan al genoeg zijn om je lichaam in beweging te krijgen. Of zelfs een heerlijk dansnummer opzetten doet wonderen, gooi alles los en spring op en neer, energie kan je opwekken en dit is de fijnste manier om dit te doen, gewoon heerlijk dansen, meebewegen op de muziek, want dansen brengt je meteen in het HIER en NU. Sta na het dansen stil en voel dan hoe heerlijk de energie door je heen stroomt!


Een andere manier om je energie te verhogen is door gezond te eten. Voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volkoren granen en vooral eiwitten kunnen helpen om je energie te verhogen en je lichaam van de juiste voedingsstoffen te voorzien. Vermijd suikerhoudende en bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze kunnen leiden tot een energiedip en je stemming dus negatief kunnen beïnvloeden.


Vraag jezelf ook af wat je echt belangrijk vindt in het leven en wat je betekenisvol vindt.

Dit kan helpen om richting te geven aan je leven en je gevoelens van doelloosheid te verminderen.


Richt je op de dingen waar je dankbaar voor bent in je leven. Door dankbaarheid te oefenen, kan je je richten op alle positieve dingen van je leven en je helpen om jezelf beter te voelen.


Wanner je je somber blijft voelen, kan het helpen toch even bij jezelf te kijken of er onderliggende zaken zijn die je deze somberheid geven. Vaak zit er 'oude pijn' of onderliggende trauma's die vragen om opgelost te worden.


Onthoud dat je niet alleen hoeft te zijn bij het omgaan met somberheid en vermoeidheid.

Er zijn talloze manieren om je energie te verhogen en je humeur te verbeteren.

Probeer dit eens in je dagelijkse leven te integreren en zie hoe ze je kunnen helpen om je beter te voelen. En vergeet niet om jezelf genoeg tijd en ruimte te geven om te herstellen en te genezen. Je verdient het om je goed te voelen en gelukkig te zijn!


Door te werken aan persoonlijke groei en deze tips te gebruiken, kan je jezelf helpen om uit een somber gevoel te komen en een gevoel van richting en voldoening in je leven te vinden.

Wat je zeker zal helpen en welke je onwijs veel eye-openers kan geven is het volgen van de online training LOVE M'IWINGS, want door je mindset te veranderen en je oude overtuigingen om te zetten naar nieuwe maak jij de eerste stappen naar een fijn vervuld en vreugdevol leven, vol met die heerlijke passievolle energie!


Een liefdevolle groet van mij,

Angelic115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page